Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان آیین ادبی «یاد یاران»، یادبود ۲ شاعر فقید استان خوزستان، عبدالرضا قناددزفولی و زنده‌یاد آرش باران‌پور در اهواز برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، نشست ادبی «سه‌شنبه‌های مهربان» کتابخانه تخصصی خوزستان‌شناسی علوم ایران تازه‌ترین برنامه خود را به تجلیل و یادمان ۲ شاعر نامدار استان خوزستان، زنده‌یادان عبدالرضا قناددزفولی و آرش باران‌پور اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یادمان، روز سه‌شنبه هشتم شهریور ۱۴۰۱ ساعت ۱۸ در سالن اجتماعات کتابخانه تخصصی خوزستان‌شناسی علوم ایران برگزار می‌شود.

عبدالرضا قناددزفولی از پیشکسوتان عرصه شعر و قصه استان خوزستان آذر ۱۳۱۶ دیده به جهان گشود. وی پس از اتمام دوره ابتدایی شروع به فراگیری دروس حوزوی پرداخت. به دلیل علاقه بسیار به علم و دانش و با دارا بودن سه فرزند، به صورت شبانه به ادامه تحصیل پرداخت و در سال ۱۳۴۸ وارد دانشگاه شد و مدرک لیسانس علوم اجتماعی و سپس فوق‌لیسانس مدیریت و برنامه‌ریزی را در یافت کرد.

وی که از ۱۳ سالگی به شعر و ادبیات داستانی علاقه‌مند شده بود در جوانی به جرگه شاعران پیوست.

با نگرشی آشکار از جامعه‌شناسی ادبیات و نیز با نگاهی دیگر از روانشناسی ادبیات به عنوان دو زوایه دید درخور اهمیت به شعر و ادبیات داستانی نیز پرداخت.

از قناددزفولی آثاری چون مجموعه‌های شعر (زیر شاخه‌های زیتون)، (زیر شاخه‌های کاج) و (زیر شاخه‌های نخل) به اوج خود رسید. همچنین دست‌نوشته‌هایی شامل «جامعه‌شناسی کاربردی عشایر»، «جامعه‌شناسی حقوق خانواده در ایران»، «بررسی شاهنامه فردوسی»، «پدیده‌شناسی» و نیز مجموعه شعر «بانوی هزار آیینه» به جا مانده است.

وی از اعضای اصلی انجمن‌های مختلف ادبی شهر اهواز به حساب می‌آمد و جلسات ادبی با حضور او رونق محسوسی می‌یافت. عبدالرضا قناددزفولی سرانجام پس از مبارزه با بیماری سرطان در سن ۷۴ سالگی بدرود زندگی گفت.

همچنین احمد باران‌پور با نام شعری «آرش» سال ۱۳۲۹ در حصار ایذه (خوزستان) دیده به جهان گشود. وی از سال‏های نخست انقلاب اسلامی همکاری خود را با مطبوعات آغاز کرد. این همکاری تا آخرین لحظات زندگی ادامه داشت.

بیشتر شعرهای او در قالب آزاد بوده است. وی هیچ‌گاه اقدام به چاپ مجموعه‏ای از شعرهای خود نکرد. در سال‏های دفاع مقدس، در میان نشریات و صفحات ادبی به «شاعر عشق و حماسه» معروف بود. پیش از انقلاب اسلامی، کارمند شرکت نفت در مسجدسلیمان بود و از کسانی بود که در اعتصابات شرکت نفت شرکت جست و دستگیر و به زندان کارون اهواز برده شد و یکی ـ دو ماه بعد با پیروزی انقلاب آزاد شد.

آرش باران‌پور مدتی به عنوان فروشنده سیار کتاب (بساط کتاب خیابانی) مشغول بود و محل کتابفروشی وی پاتوق جمع زیادی از هنرمندان و فرهیختگان استان خوزستان بود. باران‏پور سرانجام در روز چهارشنبه چهارم آذر ۱۳۷۱ (در سن ۴۲ سالگی) هنگام شرکت در کنگره‏ شعر بسیج در بوشهر به دیار باقی شتافت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری استانی شهرستانها شاعر شعر استان خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۹۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت

نشست رسانه‌ای بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی یکشنبه -۱۶ اردیبهشت- با حضور محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، سعد سکندرخان رئیس موسسه فرهنگی اکو، سیدجواد موسوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی و محمد حسین‌زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

محمود شالویی در این نشست با اشاره به اینکه جوانان باید بیش از هر زمان دیگر به هویت ایرانی افتخار کنند، گفت: فردسی مظهر افتخار به ایران به شمار می‌رود، امیدوارم با برگزاری برنامه‌هایی بتوانیم کاری کنیم تا او را به نسل جدید بشناسانیم. اقدامات انجمن مفاخر به کتاب، برگزاری بزگداشت‌ها و همایش‌ها محدود نمی‌شود، ساخت مجموعه تلویزیونی، پویانمایی و فیلم سینمایی در دستور کار ما قرار گرفته و در نشست خبری درباره همکاری بنیاد فارابی و سازمان سینمایی اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با تاکید بر اهمیت معرفی جهانی فردوسی، افزود: امیدوارم در معرفی فردوسی از ابزار و زبان روز استفاده بیشتری شود و بتوانیم این برنامه‌ها را برای جهانیان قابل استفاده کنیم. در گرامیداشت فردوسی موضوع توجه به زبان فارسی بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار می‌گیرد. در لابه‌لای اقدامات، محور بودن زبان فارسی را در مورد توجه قرار می‌دهیم. ترجمه شاهنامه به زبان‌های زنده دنیا را با جدیت آغاز خواهیم کرد و سال آینده از تعداد ترجمه‌ها سخن خواهیم گفت.

سعد سکندرخان با اشاره به اینکه یکی از وظایف موسسه فرهنگی اکو برگزاری رویداد‌های فرهنگی در زمینه بزرگداشت مفاخر است، گفت: شخصیت فردوسی فرصت خوبی برای برگزاری این رویداد‌ها است. شخصیت‌هایی مانند مولانا و فردوسی به یک مرز و بوم محدود نمی‌شوند و به همه جا تعلق دارند.

رئیس موسسه فرهنگی اکو ادامه داد: اشعار فردوسی آنقدر زیبا است که اگر قرار بود در آن زمان جایزه نوبل ادبی فعال باشد، قطعا این جایزه به فردوسی تعلق می‌گرفت. متاسفانه تا به حال ترجمه‌ای از شاهنامه فردوسی به زبان اردو ندیدم، آرزو دارم بتوانم این کتاب را به زبان اردو بخوانم. البته یادگیری زبان فارسی را آغاز کردم.

او با اشاره به همکاری میان موسسه اکو و انجمن مفاخر، توضیح داد: از سال گذشته همکاری میان اکو و انجمن مفاخر شروع شده است. یکی از مهم‌ترین آنها بزرگداشت سعدی بود.

محمد حسین‌زاده با تاکید بر اینکه فردوسی با پایداری و مقاومت زبان فارسی را حفظ کرد گفت: فردوسی با حفظ جغرافیای فرهنگی رستم‌ها، سیاوش‌ها را تربیت کرد، وظیفه ما است که با بزرگداشت او و میراث او یعنی شاهنامه به راهش ادامه دهیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی با اشاره به پیچیدن ندای مظلومیت مردم فلسطین در جهان، ادامه داد: امسال به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت میراث فرهنگی و انجمن مفاخر سازمان‌ها و نهاد‌های مختلفی برنامه‌هایی برای فردوسی ترتیب دادند. در مشهد تمرکز این اقدامات انجام می‌شود.

او با اشاره به اینکه در طول دو سال گذشته از حماسه پژوهان تقدیر شده است، افزود: آثار و تلاش‌های این پژوهشگران در تاریخ کشور ماندگار است. تلاش است ورودی شهر‌های مختلف در سراسر کشور به نام فارسی باشد و میدان یا خیابانی را با نام فردوسی داشته باشد.

سیدجواد موسوی حکیم ابوالقاسم فردوسی را متعلق به دنیا و ایران دانست و ادامه داد: روز ۲۵ اردیبهشت بزرگداشت فردوسی، برنامه‌هایی در بخش‌های علمی، پژوهشی، فرهنگ و هنر برگزار می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی ادامه داد: روز بزرگداشت فردوسی با ایام دهه کرامت مصادف شده است. دبیرخانه ستاد اجرایی نتیجه ۶ ماه اقدامات خود را انجام داد، تا معرفی شخصیت فردوسی در عرصه عمومی ممکن شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • افشای واریز ۷۰۰ میلیونی به حساب بانکی دخترِ کوچولو آقای خبرنگار! +تصویر
  • جمع آوری گنجینه‌های تاریخی گیلان توسط حوزه هنری
  • شهید عبدالرضا موسوی؛ از رتبه اول کنکور پزشکی تا شهادت برای فتح خرمشهر/ شهیدی که محل دفنش را مشخص کرده بود
  • بارش باران در خوزستان
  • بارش باران در اهواز
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب
  • افشاگری عبدالرضا داوری درباره شهردار تهران/ پرداخت ۲۵/۵ میلیارد تومان کمک هزینه مسکن به ۳۶ مدیر انقلابی منصوب زاکانی
  • شاعری که براساس دانش ادبی شعر نسروده!
  • بارش شدید باران همراه با طوفان در بهبهان + فیلم