Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از داراب، سخن گفتن از شهدا و یاد کردن از آنها حکایت غریبی است که در نهانخانه روح و جان آشیانه می‌کند.

 شهیدان که به ظاهر در میان ما حضور ندارند اما به تعبیر قرآن کریم حی و زنده‌اند. آنها را در موقعیت‌هایی خطیر دستگیر ما شده و کرامات برخی از آنها مثال‌زدنی است.

اینکه یاد و نام شهدا را زنده نگه داریم و به آرمان‌های آنها پایبند باشیم فقط مرور تاریخ و وقایع دفاع مقدس نیست؛ بلکه توجه به سیره و مرام شهدا، الگوسازی برای مسئولان و مردم از هر قشر و صنف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمانی که در زادگاهم شیراز سکونت داشتم؛ سالهای دوره کودکی، نوجوانی و جوانی‌ام در محله‌ای سپری شد که متعلق به خانواده‌های شهید بود . خانه پدری واقع در کوچه ای بود که به نام شهید اندرزگو مزین شده بود و بعدها مشمول تغییر نام شد! کوچه مجاور نیز مزین به نام شهید رجایی بود و تعدادی از دیگر خانواده‌های شهید در آن سکونت داشتند.

در آن محله، سه کوچه عریض در مجاورت یکدیگر با معماری یکسان قرار داشت که درختان تناور و گلهای خوشرنگ در هر سوی کوچه، زیبایی محله را دوچندان می کرد و اهالی محله که خلوصشان و مهرورزی آنها کم‌نظیر بود. آن کوچه باغ از برکت نام و یاد شهدا، روح و ریحان می‌گرفت.

شهدایی که ما را دستگیری می‌کردند؛ انگار در موقعیتهای مختلف پشتیبانان ساکنان محله بودند.

خانواده‌های شهید غلامحسن اسفندیاری ، شهید خداکرم عبیدانی، شهید خسرو رجبی، شهید غلامحسین جانباز، شهید نورالدین کهزادی، شهید غواصیه، شهید مهرابی، شهید بهشتیان و... همسایگانی بودند که نظیر آنها را در جایی سراغ ندارم.

بانوانی به لطافت چشمه‌سار اما به استقامت کوه

عطر و یاد شهدای آنها، چراغ راهنما اهالی محل بود و آنچه بیش از همه در این محله به چشم می‌خورد، استقامت همسران و مادران شهید بود. همان ها که دلتنگی سالهای دوری و فراق از پشت نگاه مهربانشان پیدا بود اما لبخند از زبانشان و توکل از قلبهایشان دور نمی شد.

بانوانی به لطافت و مهربانی چشمه‌سار اما به استواری و استقامت کوه، بانوانی در حال عبور از دالان صبر، دلتنگ اما دل سپرده به حکمت پرودگار، مادرانی از جنس آب و آئینه و همسرانی فاتح میدان شکیبایی.

ما فقط همسایه نبودیم، همراه و همدل بودیم. در مشکلات همسان اعضای یک خانواده و در برخی برنامه‌ها نظیر اعیاد و مناسبت‌ها در کنار یکدیگر شرکت می‌کردیم. شب‌های قدر محله شهدا در منزل مهوش اقتصادی(امینی) -بانویی فاضل و مبلغه- گرد هم جمع می‌شدیم و بهترین شب‌های احیای تمام عمر را ، آنجا در خلوص سپری می‌کردیم.

جلسات ادعیه، روضه، و قرآن و چند اردوی زیارتی، از همراهی با همسران و مادران شهید را بهترین خاطره ها را رقم می زد. کودکی و نوجوانی من در کنار آنها و با یاد و مرور مرام شهدا سپری شد و خاطرات پدر از همرزمان شهیدش...

زندگی در مجاورت آنها ماندگار و خاطره‌انگیز بود. در میان همسایه‌ها، روبروی خانه پدری، خانواده شهید خداکرم عبیدانی زندگی می کردند که اصالت آنها به بهبهان خوزستان بازمی‌گشت و از افرادی بودند که به دلیل مشکلات ناشی از جنگ از بهبهان به شیراز مهاجرت کرده بودند.

شهید عبیدانی از شهدای نیروی انتظامی(شهربانی سابق) بود که در سال ۱۳۶۰ بر اثر اصابت ترکش در آبادان به شهادت رسید.

همسر شهید عبیدانی دو فرزند پسر و دختر دارد : رضا و مریم. رضا عبیدانی که از فعالان حوزه علمی و پژوهشی به شمار می‌رود و سالها مدرس دانشگاه است و دخترش مریم که همدم و غمخوار مادر است.

در گفتگوی کوتاهی که با مریم عبیدانی داشتم از او خواستم از پدرش بگوید.

دختر شهید عبیدانی گفت: کودکی خردسال بودم که پدر به شهادت رسید؛ او را به نیکی و اقتدار می شناختند همچنین دلسوز و حامی خانواده بود.

وی با تاکید بر اینکه زنده نگه داشتن یاد شهدا به حرف و شعار نیست، ادامه داد: مسئولین باید به  قدم‌هایی که برمی‌دارند دقت کنند تا از اختلاس‌ها و مشکلات اقتصادی و اجتماعی جلوگیری نمایند.

مریم عبیدانی اظهار داشت: زنده نگه داشتن یاد شهدا مستلزم عمل به سیره آنها و رفتار کردن طبق مرام آنها است.

حمیده تاحسینی، همسر شهید همیشه ردی از مهر و عاطفه را با خود داشت، خوشرویی و خوش‌زبانی ویژگی بارز او بود . از آن جنوبی‌های خونگرم که پس از سالها زندگی در شیراز، هنوز اصالت بومی خود را حفظ کرده بود.

تمسک به اهل بیت(ع)؛ زینت‌بخش خانواده شهید عبیدانی

از شوهرش که سخن می‌گفت مردی باصلابت در ذهن تجسم میشد که از پس سالها فراق هنوز در جان و روح همسرش حضور دارد. هر گاه نام شهید عبیدانی را به زبان می‌آورد، انگار قلبش طمانینه می‌یافت. می‌گفت: عبیدانی وصیت کرده بود او را در کربلا و در مجاورت حرم حضرت ابوالفضل دفن کنند اما شرایط برای انجام این وصیت فراهم نبود و پیکر او در محل شهادت شهادتش-آبادن- تدفین شد.

همسر شهید عبیدانی، سال‌ها بود که در روز ۲۸ صفر با تمسک به رسول اکرم(ص) و امام حسن مجتبی(ع) محفلی برگزار می‌کرد. محفلی هرچند کوچک اما آکنده از عطر خلوص... وارد منزل شهید که می‌شدیم پارچه‌ای سبز رنگ به عنوان سفره روی زمین پهن شده بود، درست زیر قاب عکس شهید که تعداد زیادی تسبیح و شمع و مقداری آجیل مشکل‌گشا و... روی آن مشاهده میشد. بسته‌های خوراکی نیز در کوچه روی میز قرار می‌گرفت و به عابران تقدیم میشد.

آن پارچه سبز رنگ یک نشانه بود، نشانه عهدی که گذر زمان آن را کمرنگ نکرده بود. همسر شهید عبیدانی می گفت: هر کس اینجا حاجت گرفت، سال بعد تعدادی شمع می‌آورد و اینجا قرار می‌دهد.

و من... حاجت گرفتم به سرعتی غیرقابل باور؛ انگار روح شهید راه را از بیراهه تمیز می داد و در مقابلمان می گذاشت. انگار شفاعت‌شان شامل حالمان میشد که آن سالها با وجود هر فراز و نشیبی از زندگی، باز هم حالمان خوب بود.

انتهای پیام/ س

منبع: فارس

کلیدواژه: شهید همسران شهید مادران شهید فارس شیراز همسر شهید یاد شهدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۶۹۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور استاندار ایلام در منزل شهید تازه‌تفحص‌شده دوران دفاع مقدس

ایسنا/ایلام هم‌زمان با سال‌روز شهادت امام جعفرصادق(ع) استاندار ایلام با حضور در منزل شهید تازه‌تفحص شده دوران دفاع مقدس«محمدشفیع فیضی‌زاده» ضمن قرائت فاتحه، به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد.

استاندار ایلام در این دیدار گفت: هر چه داریم از برکت وجود شهداست و ادامه راه، آرمان، اهداف آنان و خدمت‌گذاری به مردم از انتظارات شهدا از ما است که در این مسیر باید ثابت‌قدم باشیم.
بهرام‌نیا افزود: شهدا رستگار شدند و نزد پروردگار متعال روزی دارند این شهید والامقام، برای کشور، استان ایلام و خانواده فیضی‌زاده افتخاری بزرگ است.
استاندار ایلام یادآور شد: امروز که مصادف با سال‌روز شهادت امام جعفرصادق(ع) است بعد از ۴۱ سال، شاهد شناسایی و تفحص پیکر این شهید والامقام هستیم. ما از خانواده شهدا تشکر و قدردانی داریم چرا که خانواده شهدا صاحب اصلی این نظام هستند.
وی با بیان این‌که شهید فیضی‌زاده مظهر ایثار و فداکاری است، گفت: این شهید بزرگوار در آن مقطع، از دنیا و مادیات دنیا گذشت و برای دفاع از خاک این کشور در میدان حق علیه باطل به لقاءالله پیوست. 
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فرمانداران استان ایلام به ساماندهی گلزار شهدا توجه داشته باشند
  • همایش یاد یاران، فرصتی برای جهاد تبیین است
  • کشتارهای جدید اشغالگران در غزه با هدف قرار دادن ۱۱ خانه در رفح و یک مدرسه آنروا
  • سی و ششمین یادواره شهدای روستای ارکان برگزار شد+فیلم
  • مراسم تجدید میثاق با شهید «مرتضی غلامی» در گناوه برگزار شد
  • فیلم | لحظاتی قبل از خاکسپاری شهید گمنام در رفسنجان
  • ادای احترام زیبای ختافه به مادران بازیکنان (عکس)
  • در مسیر شهدا ثابت قدم باشیم
  • حضور استاندار ایلام در منزل شهید تازه‌تفحص‌شده دوران دفاع مقدس
  • شهدا بار دیگر با پیام آزادگی در اصفهان تشییع شدند